Lezzine{april 3, 2007}   wat is lezzine?

Lezzine is een blog voor vrouwen die op vrouwen vallen. Meiden die zich lesbisch noemen, biseksueel, tomboy, mati of hoe dan ook. Het is een lesbi-zine, een magazine online met bijdragen van verschillende vrouwen en meiden.

Lezzine gaat over identiteit en idealen. De rode draad is de liefde van vrouwen die van vrouwen houden. De liefde op zich, want wat is het heerlijk om van vrouwen te houden. Het klopt, het valt op z’n plaats, of je hebt het nooit anders gewild. De sexy spanning, de vertrouwde dagelijksheid. Maar ook soms de lastige kanten… jaloerse gevoelens, onmogelijke liefde of een gebroken hart. Verhalen over de liefde vind je in Lezzine.
Maar ook gaat Lezzine in op de vraag wat het betekent dat je van vrouwen houdt. Je loopt ermee over straat, vertelt het wel of niet aan je ouders of aan je buren. Het feit dat je op meiden valt, betekent dat je niet past in de bestaande kaders, niet voldoet aan de verwachtingen. Het maakt je anders, hoewel veel mensen denken dat dat in Nederland niet meer zo is. En als je in Nederland al moet nadenken wat je tegen je nieuwe baas zegt, hoe zit dat in andere landen van de wereld? Wat doen lesbische meiden aan de verbetering van hun positie? Of aan die van vrouwen in het algemeen, of het milieu bijvoorbeeld?

Advertenties


Hi, this is a comment.
To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: